Opal hoteli
Opal hoteli
Opal

O restoranu i caffe bar-uNova gastrotainment lokacija u gradu na Uni

Restarurant & Wine bar Belevedere je mjesto visoke gastronomije s fokusom na kvalitetne svježe namirnice i prirodna vina. Belvedere je smješten u samom centru grada Bihaća. Već dugi niz godina vrlo je popularan među domaćim gostima, ali i međunarodno afirmiran kontinuiranim posjetama naših gostiju iz susjednih zemalja.

Nakon 18 uspješnih godina rada restoran Belvedere je renoviran i ponovo otvoren za stvaranje najljepših uspomena.

Gastro priču restorana Belvedere su prije 18 godina osmislili majstori kuhinje Miro Biondić i Melkior Bašić, danas velika lica na gastro sveni. Specijaliteti vrhunskih kuhara, bogata ponuda najkvalitetnitnijih pića, noći muzike i interijer su osigurali restoranu Belvedere poziciju jednog od najboljih restorana u okruženju. Možemo slobodno reći da se radi o kultnom mjestu gdje su se  stvarale neke od vaših najljepših uspomena. Velike promjene na gastro sceni su bili uzrok odluke da se menadžment upusti u temeljito renoviranje objekta i unaprijeđenje gastronomske ponude.

24.02.2023 je napravljeno otvorenje restorana Belvedere gdje su brojne zvanice imale priliku da kušaju nove specijalitete vrhunskog kuhara Zlatka Belužića  i prvi uživaju u ambijentu koji prezentira ljubav dobro poznatih arhitekata Mirona i Nejre Ibrahimpašić prema uređenju prostora.

Zlatko Belužić, zvijezda kuhinje koji je svoja iskustva sticao u Michelinovim restoranima u Francuskoj, pripremio je jelovnik restorana Belvedere koji ne možete pronaći nigdje drugo i sva svoja iskustva i znanje prenio na tim restorana. Predanost i ljubav prema gastronomiji je ono što čini ovog mladog kuhara majstorom svog zanata.

Kao predstavnik rastuće gastrotainment scene, Restaurant & Wine bar Belvedere namjerava se pozicionirati kao fine dining restoran s bogatom vinskom kartom prigodan za radne doručke, poslovne ručkove te noćne zabave. Uz veliku ponudu osvježavajućih jela, te naravno nekoliko vrsta odležanih steakova, Belvedere je restoran koji nudi opuštenu zabavu, srijedom, petkom i subotom uz odabranu muziku.

Sofisticirano uređenje, visoki gastronomski standardi, domaća i internacionalna kuhinja, kombinacija restorana i vine bar-a te ugodna atmosfera aduti su i glavni recept za uspjeh novog/starog in mjesta u gradu na Uni.

Opal
  • KlimaKlima
  • RestoranRestoran
  • DoručakDoručak
  • InternetInternet

Foto Galerija - Restaurant & Wine bar BELVEDERE


Kontakt i lokacija
Restaurant & Wine bar BELVEDERE