Opal hoteli
Opal hoteli

Vlasnik Opal Grupe kandidat za nagradu NAJMENADŽER!


U okviru Projekta izbora najmenadžera i najkompanije jugoistočne i srednje Evrope, u Sarajevu je organizovana svečana dodjela nagrada, a jedan od kandidata za ovu nagradu je bio i bišćanin Haris Ćoralić u konkurenciji NAJMENADŽER, a njegova kompanija "Opal Grupa" u konkurenciji NAJKOMPANIJA.

Ćoralić je osvojio specijalno priznanje (zlatnu plaketu i pozlaćenu kristalnu statuu staklarne "Rogaška") za vrhunski kvalitet, meteorski rast, razvoj i ukupne rezultate svoje grupacije u oblasti i granama privrede koju predvode.

Haris Ćoralić je privrednik koji predano radeći u poslovima kojima je posvećen, bilježi rezultate za primjer. Opal Grupa već godinama zapošljava stotinjak radnika u prosjeku te stabilno privređuje već pune dvije decenije, a u zadnje vrijeme je na dobrom putu da postane vodeća kompanija u oblasti turizma u Bosni i Hercegovini.

"Postoje ljudi i meritorne agencije koje pažljivo prate svačiji rad i rezultate, pa mi je drago da je i firma OPAL iz Bihaća dospjela pod lupu njihovih ocjenjivanja. Svaka nagrada je istovremeno i novi izazov. Podsticajno je za svakog poslovnog čovjeka ako se njegovi napori i ostvarenja u biznisu prepoznaju i adekvatno vrednuju. Nagrada je i dokaz da se rad i konkretnost uvijek isplati" izjavio je Haris Ćoralić

Za osvojenu nagradu Haris dodaje da nije zaslužan samo on, nego i njegova familija koja je radno angažovana u firmi, te zaposlenici koje doživljava kao porodicu.

Za kraj dodaje da ne želi prihvatiti da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj se ne može raditi i živjeti, i svaku priliku koristi da zamoli mlade ljude da ostanu u Bosni, jer nigdje nema boljeg života nego ovdje, potrebno je malo da bi se bilo sretno.