Opal hoteli
Opal hoteli

Prezentacija aktivnosti iz oblasti geodezije!


U našoj kongresnoj sali u Bihaću, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u koordinaciji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko pravne poslove, organiziralo je prezentaciju aktivnosti iz oblasti geodezije, katastra nekretnina i katastra komunalnih uređaja na prostoru Unsko-sanskog kantona.

Kako je kvalitetno ažuriranje prostornih podataka korištenih u prostornom planiranju i zaštiti okoliša temelj za uspostavu javne evidencije objekata komunalne infrastrukture i upravljanja otpadnim vodama na prostoru Unsko-sanskog kantona, osnovni cilj prezentacije je promocija informatičke infrastrukture za uspostavu i razvoj jedinstvene digitalne baze katastra komunalnih uređaja (vodovoda i kanalizacije) za prostor Unsko-sanskog kantona.

O aktuelnostima iz oblasti geodezije i katastra nekretnina u Federaciji BiH govorio je  pomoćnik direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Eldin Đonlagić, dipl.ing.geod., dok su predstavnici GAUSS-a, prof.dr. Mirza Ponjavić, prof.dr. Almir Karabegović i dr. Elvir Ferhatbegović prezentirali mogućnosti primjene aplikacije za upravljanje katastrom komunalnih uređaja.

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika gradske/općinskih službi iz ove oblasti kao i predstavnici komunalnih preduzeća sa područja Unsko-sanskog kantona.

Čast nam je bilo ugostiti sve prisutne i ovom prilikom se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Hotel Opal Exclusive

Prezentacija aktivnosti iz oblasti geodezije!
Prezentacija aktivnosti iz oblasti geodezije!
Prezentacija aktivnosti iz oblasti geodezije!