Opal hoteli
Opal hoteli

Održan Natura Art FEST


U organizaciji Anika Smajića, sjajnog tvorca brenda ANIK DUB održan je "Natura ART Fest", odnosno izložba karikatura Bišćana, ali i drugih poznatih ličnosti.

Osim njega, svoje radove izložili su i umjetnici Matei Osenk, Adnan Šopović, Salem Pezić, Irdin Ibrahimović i Edis Vojić, kao i djeca iz bihaćkog vrtića "Filii" u izložbi pod nazivom "Natura junior".


"Izložba po svojoj temi i djelovanju bazira se na trenutno stanje u društvu i to kroz humorističan i realan prikaz bez primjesa bilo kakvih efekata. Ja kao umjetnik individua, a isto tako dio cjeline kroz svoj umjetnički rukopis "zapečatio" sam svakodnevnicu svojih sugrađana kroz crtež i samim tim stvorio realni prikaz svakog lika bilo kroz njegov karakter ili poslom kojim se bavi", kazao je Anik Dub.

U cjelodnevnom performansu umjetnici su na licu mjesta stvarali umjetnička djela (table velikih formata) i crtali karikature i portrete posjetioca festivala.

Upriličena je i umjetnička radionica u domenu likovnog stvaralaštva za najmlađe, a cijeli festival je popraćen DJ-om i predvečernjim feštama uz fantastičnu rijeku Unu i u prirodnom ambijentu Eko sela Natura Art.