Opal hoteli
Opal hoteli

OPAL grupa obilježila 20 godina postojanja


Preduzeće Opal-commerce osnovano je 1995. godine i u početku osnovna djelatnost bila je trgovina na veliko i malo. Širenjem poslovne politike osniva se Opal grupa koja se dalje dopunjuje turizmom i ugostiteljstvom.

U sastavu Opal grupe danas se nalazi  hotel Opal Exclusive, restoran Belvedere, kongresno poslovni centar Opal Pritoka, caffe Palma, Eko selo Natura Art u naselju Lohovo, a s ponosom ističu i Hotel Opal Home i restoran Preferito Sarajevo.

Pored nabrojanih, u sastav grupacije ulazi i firma Bosnaplast koja postoji još od davne 1960 godine, a uspješno je privatizirana 2001. godine. Danas je to firma koja je među vodećim kompanijama u proizvodnji PET ambalaža u Bosni i Hercegovini.

Tu je i preduzeće Mah & Co koje se bavi međunarodnim i unutrašnjim transportom, a istaknuto je da se i ovo preduzeće iz godine u godinu napreduje i širi. Pored organizirane zabave, nagrađen je uposlenik sa najviše staža u Grupaciji, te su izabrana tri najbolje radne kolege u 2015. godini.

Opal grupacija je još jednom pokazala svoju socijalnu osjetljivost. Tako su ovaj put odlučili da daruju  Kantonalno udruženje oboljelih od karcinoma "Behar" sa  2.000 KM.