Opal hoteli
Opal hoteli

Opal Home Sarajevo niže prestižne nagrade!


Opal Home Sarajevo je osvojio nagradu ispred Asocijacije arhitekata u sastavu- Zvjezdan Turkić predsjednik i članovi Sakib Oković, Adnan Pašić i Nermina Zagora: 

NAGRADU GRAND PRIX: Adnanu Harambašiću i Kenanu Brčkalija za Hotel ''Opal'', Sarajevo, realizacija, 2014.

Dok je prof. dr. Besim Spahić odlučivao o najboljim radovima Udruženja likvnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH, te je NAGRADU ULUPUBiH između ostalih dobila i Amna Mahić-Bajrović za tri multikompleksna vizualno-ambijentalna identiteta dva hotela i jednog restorana među kojima je i naš Hotel Opal Home Sarajevo.

Tako da smo ponosni što se naš hotel našao među najboljim projektima za 2014. godinu.

Zatim je nedavno uslijedila još jedna nagrada vrijedna spomena:

Hotel Opal Home proglašen za "Luxury Modern Hotel Of The Year- Bosnia 2016", Nagradu dodjeljuje Luxury Travel Guide, prestižna putnička agencija i jedan od vodećih lifestyle portala o putovanjima, koji svake godine sastavlja popis luksuznih hotela u svom Luxury Travel Guide’s prestigious awards vodiču, pritom slaveći kvalitetu najboljih hotela u svijetu. Prestižni hoteli nagrađivani su u Indoneziji, Argentini, Amsterdamu, New Yorku, Južnoj Africi, Australiji i drugim zemljama.

Hoteli su nagrađeni u različitim kategorijama za izvrsnost: inovacije i dizajn, sobe, gastronomska postignuća, kvaliteta usluge, korištenje tehnologije, održivi razvoj, marketing i branding, zadovoljstvo zaposlenika i lokacija.

Luxury Travel Guide  nagrada simbolizira kvalitetu i prestiž u svim područjima luksuznog putovanja. Komisija koja dodijeljuje nagrade sastoji se od stručnjaka koji, temeljem svog bogatog iskustva u turizmu, vrše odabir najboljih hotela, zrakoplovnih kompanija i tour operatora.

Hotel "Opal Home" izgrađen je novembru 2014. godine, nalazi se u samom srcu Sarajeva, na Baščaršiji, u kategoriji 4 zvjezdice.

Hotel raspolaže sa 12 komfornih i kvalitetno opremljenih soba odnosno 22 kreveta, sa pogledom na At mejdan. Namijenjen je za smještaj poslovnih turista, koji u toku svog boravka u glavnom gradu imaju potrebu za uslugama poput bežičnog interneta, blizine poslovne zone grada, te usluge wellness-a potrebne za opuštanje nakon napornog dana.

Posebnu prednost hotelu i apartmanima daje blizina Baščaršije, srca Sarajeva, što gostima pruža mogućnost posjete, smještaja i obilaska kulturno i historijski važnih građevina na dohvat ruke, bez korištenja prevoznih sredstava. A bogatu gastronomsku ponudu možete pronaći u našem restoranu „Preferito“ u sklopu hotela.

Opal Home Sarajevo, „mlađi brat“ hotela Opal Exclusive iz Bihaća je relativno nov hotel u tako velikom gradu poput Sarajeva, a već slovi za jedan od najboljih i najtraženijih.