Opal hoteli
Opal hoteli

Svjetski gastro majstor, Vlada Simić u restoranu ''OBALA''!


S namjerom da obnove i prošire svoju gastronomsku ponudu u restoranima „Obala“ hotela Opal Exclusive i Belvedere, Opal grupacija je odlučila angažovati jednog od najpoznatijih kuhara u regionu i šire kako bi svojim gostima priuštili užitak o kojem sanjaju.

Vlada Simić je u gastronomiji već 30 godina, a nakon što je završio zanat za kuhara u Beogradu, život ga je odveo u svijet gdje je pekao zanat uz neke od vrhunskih svjetskih kuhara poput Madonninog ličnog kuhara.

Vlada kaže da uvijek uči od sviju i trudi se napraviti nešto novo i drugačije.

„Zanat sam ispekao s Titovim kuharom dok me Madonin naučio da trebam gledati šta konkurencija radi i onda raditi nešto potpuno drugačije“ kaže Vlada dodavši da se u kuhinji treba igrati te da su novi ukusi plod mašte, ljubavi i zaljubljenosti. 

Iza sebe ima preko 60 učenika koji sada rade u vrhunskim restoranima što ovom stručnjaku predstavlja dodatno zadovoljstvo jer zna da ostavlja svoj trag širom regije.
Najveće zadovoljstvo mu je, kako kaže, kada se u kuhinju vrati prazan tanjur jer onda zna da je jelo bilo dobro i da je gost zadovoljan.

Vlada će u restoranu „Obala“ biti tokom cijele ove sedmice, a već početkom naredne na meniju će biti nova jela koja su plod rada ovog stručnjaka.

Ako se kaže da o ukusima ne treba raspravljati onda mi kažemo da o Simićevim ukusima nema rasprave jer su oni apsolutno savršeni.

Uvjerite se i sami...